Naar inhoudNaar navigatie

Rouwauto op Groengas

 

Groengas rouwauto

Als basis auto hebben wij een Mercedes Benz E 200 NGT (Natural Gas Technology) genomen. Normaal gesproken wordt er voor de bouw van een rouwauto een stationwagen genomen…. ,maar die bouwt Mercedes niet op aardgas... Dus hebben we maar een sedan genomen…. Al met al dus een hele operatie waaraan Nederlandse carrosseriebouwers zich nog niet waagden. In Spanje hebben wij echter een Carrosserie bouwer gevonden die het avontuur wel aandurft!

Op 3 januari is de basis Groengas Mercedes in Spanje gearriveerd. Rijdend op benzine heb ik deze auto naar Spanje gebracht waar inmiddels gestart is met de ombouw naar een Groengas rouwauto.

Als eerste zal gestart worden met het verwijderen van het achter interieur en daarna worden dak, achterportieren, kofferklep, achterschermen en achterruit verwijderd. Vervolgens wordt de auto doorgezaagd en met 60 cm verlengd.

De bouwtijd van een rouwauto is ongeveer 3 maanden dus zal de auto ergens in het voorjaar gereed zijn.

Wat is groen gas

Groen gas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Groen gas wordt schoon geproduceerd en is hernieuwbaar. Biogas wordt geproduceerd uit onder meer slib, afval van stortplaatsen, tuinafval, resten groente en fruit, en dierlijke restproducten zoals koeienmest. Het biogas wordt vervolgens gezuiverd en gedroogd en op dezelfde kwaliteit als aardgas gebracht. Na deze bewerkingen mag het groen gas heten en is het een duurzaam alternatief voor aardgas.


Groengas aardgas rouwauto lijkauto groene uitvaart monnereaugroengas aardgas rouwauto lijkauto groene uitvaart monnereau 4
Groengas aardgas rouwauto lijkauto groene uitvaart monnereau1groengas aardgas rouwauto lijkauto groene uitvaart monnereau 5Groengas aardgas rouwauto lijkauto groene uitvaart monnereau 2


© 2019 Correct MonnereauSitemapDisclaimer Contact webdesign & cms: a&m impact