Bel ons direct
Personenvervoer Rouwvervoer

Home

Film: Duurzaam rouwvervoer van Correct Monnereau

Eerste Tesla Model 3 rouwauto

Het ultieme doel van Correct Monnereau is elektrificatie. Dat bestond nog niet op de markt voor rouwauto's. Als middelgroot familiebedrijf met ambitie, kennis en een groot netwerk besloten we samen met collega's Straver Mobility, Van der Lans en Busscher en Derks Uitvaartmobiliteit zelf te investeren en ontwikkelen. 

 

In 2016 hebben we een Tesla rouwauto ontwikkeld op basis van het model S. Een uitdagend en mooi, maar moeizaam en erg kostbaar project. Het chassis van een model S is van aluminium en daardoor moeilijk te verwerken. Toen het kleinere model 3 op de markt kwam, zagen we nieuwe kansen en zochten we de samenwerking met een ontwerper. De ontwerper heeft een 3D tekening gemaakt waarbij de originele lijnen van Tesla zijn behouden.

 

Na eindeloze sessies over belijning en techniek is er samen met de spaanse bouwer gekozen voor de juiste belijning en een kunststof opbouw. Op deze manier is er een 100% elektrische rouwauto ontwikkeld, die aan alle wensen voldoet, en niet duurder is dan een conventionele rouwauto. 

 

Naast dat Correct Monnereau en onze partners de Tesla Model 3 rouwauto's inzetten, worden de Tesla Model 3 rouwauto's door de spaanse partner in serie gebouwd en verkocht via Derks uitvaartmobiliteit. 

 

Op deze manier kunnen steeds meer overledenen op een nog duurzamere manier vervoerd worden tijdens hun laatste reis. Stijlvol, milieubewust en stil.

 

Zo dragen wij niet alleen bij aan milieubewuster rouwvervoer voor onze eigen relaties en partners, maar ook voor alle rouwvervoerders in Nederland. 

 

 

 

 

 

Eerdere berichten