Uitvaartzorg
Rouwvervoer

Home

Overname deel van Rouwservice Nederland door Correct Monnereau

Danny van Rosmalen, algemeen directeur van Post Mortem, deelt zijn enthousiasme over deze mijlpaal: "We zijn verheugd dat we deze overname samen met onze partners Verstraaten en Monnereau hebben kunnen realiseren." De drie bedrijven hebben elk specifieke expertise en ervaring in de branche, wat de synergie tussen hen versterkt en de overname tot een succes maakt.

 

Als onderdeel van de overname zal Post Mortem de locaties van RSN in Etten-Leur, Goes, Den Haag, Amsterdam, Groenekan en Dronten overnemen. Verstraaten zal de vestigingen in Wijchen, Eindhoven en Voerendaal overnemen en voortzetten, terwijl Monnereau de locaties in het oosten van Nederland,  Deventer, Didam en Hengelo (O), zal integreren in hun bestaande operaties.

 

Maurits Monnereau, algemeen directeur van Correct Monnereau, benadrukt het belang van deze overname: "Het samenvoegen van twee gelijksoortige bedrijven in hetzelfde werkgebied biedt fantastische kansen. Hiermee verdiepen we onze dienstverlening, vergroten we kansen en mogelijkheden voor onze medewerkers en klanten."

 

Correct Monnereau heeft sinds het afstoten van de taxi-activiteiten in 2022 haar focus volledig gericht op dienstverlening rond uitvaarten. Met de overname zal het personeelsbestand bijna verdubbelen van 45 naar 90 medewerkers.

 

De komende maanden zal er hard worden gewerkt aan de integratie van de overgenomen locaties bij de betrokken partijen. Voor klanten en medewerkers van RSN zal er op korte termijn nog weinig veranderen, aangezien het operationele proces en de aanspreekpunten voorlopig ongewijzigd blijven. Eventuele toekomstige veranderingen zullen zorgvuldig worden gecommuniceerd naar alle betrokken stakeholders, met een speciale focus op klanten en medewerkers, om een soepele overgang te waarborgen.

Ruim 60 jaar Uitvaart-dienstverlening

De garage van Correct Monnereau in Doetinchem biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van dit ruim 65 jaar oude familiebedrijf. Er staat een lange rij met glimmende gepoetste hedendaagse rouwwagens (o.a. Mercedes, Cadillac, Rolls Royce, Daimler). Maar er staat ook een prefect gerestaureerde Vauxhall uit 1950 waarmee Herman Monnereau de basis legde voor het bedrijf. Er staan twee crèmekleurige A-Fords waarmee Hermans zoon Hanry Monnereau duizenden bruisparen naar het stadhuis reed. En nu staan er naast de elektrische speelgoedauto van de jonge Tim Monnereau, 100% elektrische overbrengvoertuigen en Tesla rouwauto's aan de stekker op te laden voor hun volgende rit.

 

Auto’s van vier generaties Monnereau onder één dak, Maurits Monnereau vindt het een toepasselijk beeld. En hij raakt er niet over uitgepraat, want de man die samen met zijn zus Ilse leiding geeft aan het familiebedrijf is een verhalenverteller pur sang en gaat op het gebied van uitvaartmobiliteit en dienstverlening in de uitvaartbranche geen uitdaging uit de weg.

 

"100% elektrische rouwauto's waren er enkele jaren terug nog niet in Nederland, dit was voor ons wél het ultieme doel. Samen met collega-ondernemers Straver Mobility, Van der Lans & Busscher en Derks Uitvaartmobiliteit hebben we daarom zelf maar een Tesla rouwauto ontwikkeld en gebouwd. In het verleden hebben we een Fiat 500 omgebouwd voor kinderuitvaarten en ook enkele rouwauto's voor het vervoeren van meerdere personen." Verteld Maurits Monnereau, de derde generatie van het familiebedrijf. "Samen met de collega-bedrijven bezitten we ruim 80% van het bijzonder rouwvervoer in de branche in Nederland. Zo kwamen we op een uitvaartbeurs in Amerca een Hotrod rouwauto tegen, die hebben we direct gekocht en naar Nederland gehaald. Deze is uniek in zijn soort en wordt in heel Nederland ingezet."  

 

Wij zijn al ruim 60 jaar de totaalontzorger voor uitvaartondernemers in de regio. We hebben tevens de beschikking over postmortale teams, welke gespecialiseerd zijn in overledenenverzorging. Dag en nacht staan zij voor u klaar om de beste zorg te leveren voor de nabestaanden. Correct Monnereau biedt een totaalpakket aan diensten. Naast staatsievervoer en overledenenzorg beschikken wij over een groot assortiment uitvaartkisten en hebben we eigen afscheidsruimtes in Zelhem, Duiven, Pannerden en Doetinchem. Wij komen namens de uitvaartondernemer en verzorgen desgewenst vanaf het moment van overlijden tot de nazorg.

 

Onze medewerkers bestaan uit chauffeurs, verzorgers en hospitatlitymedewerkers, vanzelfsprekend ondersteunt door een team aan kantoor- en servicedeskmedewerkers. Persoonlijk contact en betrokkenheid zijn ontzettend belangrijk voor ons. Bewogen, betrokken en respectvol zijn dan ook de kernwaarden van ons familiebedrijf.

 

Kortom, Correct Monnereau kan u op het gebied van overledenenzorg van A tot Z ondersteunen.

Vacatures Correct Monnereau

Wagenpark Staatsievervoer

Klik op onderstaande link voor een overzicht van ons gehele staatsievervoer.

Foto's Staatsievervoer

Actueel

Meer weten, een specifieke vraag of een dienst reserveren?

U kunt ons bereiken op

telefoonnummer: +31 (0)314-325377 of

e-mail: servicedesk@monnereau.nl