Uitvaartzorg
Rouwvervoer

Home

Maatschappelijke positie

Correct Monnereau is zich bewust van haar positie in de maatschappij. Dit uit zich in tal van zaken. Zo steunen wij bijvoorbeeld een groot aantal maatschappelijke projecten door middel van sponsoring met geld maar ook met middelen.

 

Milieulabel A

 

Correct Monnereau ging als één van de eerste taxibedrijven rijden met auto's met een milieulabel A. Op deze manier reduceerden wij al een deel van de CO2 uitstoot.

 

Daarna was Correct Monnereau de eerste vervoerder die een aantal auto's op GroenGas liet rijden, daarna de eerste die volledig op HVO100 ging rijden.

 

En nu, enkele jaren later ontwikkeld Correct Monnereau de 100% elektrische rouwauto Telsa Model 3.

Duurzaam ondernemen

Daarnaast ondernemen wij ook duurzaam. Zeker een onderneming die jaarlijks veel kilometers maakt, is dagelijks bezig om oplossingen te zoeken om het milieu zo min mogelijk te belasten.

 

Rondleidingen Natuurmonumenten

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen stellen wij het Landgoed ook open voor Natuurmonumenten en bijenvereniging. Zo worden er een paar maal per jaar door Natuurmonumenten rondleidingen gegeven aan belangstellenden van dit project en natuurliefhebbers.

 

Rijden op GroenGas en HVO100

Correct Monnereau onderzoekt graag de nieuwe mogelijkheden die de huidige technieken te bieden heeft. Vooruitstrevend waren en zijn wij dan ook met rijden op GroenGas en HVO100 brandstof.

Green Hearses

 

Onder het label Green Hearses introduceerde Correct Monnereau als eerste een rouwauto op GroenGas.

 

Vanaf begin 2020 reden al onze diesel aangedreven auto’s op 100% biologische brandstof. Deze zogenaamde HVO100 brandstof reduceert de CO2 uitstoot tot 89%.

 

 

Zero Emissie

Onze elektrische overbrengauto is een Mercedes-Benz EQV, zeg maar een elektrische Vito.

De EQV is de eerste 100%  elektrische auto binnen ons wagenpark.

 

Deze is door Instra voorzien van een multifunctionele inrichting. Daarbij hebben wij het interieur van de “oude” overbrengauto over laten bouwen in de nieuwe EQV. Want duurzaamheid is ook hergebruik van materialen.

 

Monnereau wil nog naast het rouwvervoer ook duurzaamheidsstappen zetten in andere facetten rondom een uitvaart.

Dan is het mooi dat je aangesloten bent bij een partner netwerk als Funeral Assist waardoor in gezamenlijkheid hierin kunt optrekken.