Uitvaartzorg
Rouwvervoer

Home

Correct Monnereau bestaat ruim 65 jaar

 

Het is 1955 als Herman en Fien Monnereau besluiten om voor zich zelf te beginnen met een autorijschool, taxibedrijf en autoverhuur “Correct” ( Correct straalt kwaliteit en stiptheid uit en stond met de “C” bovenaan in het telefoonboek). Vanuit een klein huisje aan de Cronjestraat in Doetinchem ( nu Kennedylaan ) werd er gestart. Ze gaven met 1 auto rijles van 7 uur ochtends tot 8 uur ’s avonds, ’s nachts reden ze de vroedvrouwen met de taxi en op zondag ging dezelfde auto in de losse verhuur. Het was hard werken met bovendien 2 kleine kinderen. Het bedrijf groeide en na een jaar kon een tweede auto gekocht worden. Het Huisje aan de Cronjestraat werd te klein en in 1960 verhuisden ze naar de Wijnbergseweg waar er een bedrijfspand werd gebouwd, compleet met tankstation en werkplaats. Ondertussen was er ook een rouwauto gekocht en werden deze werkzaamheden aan de onderneming toegevoegd.

 

In de jaren groeide de verschillende onderdelen, bij de rijschool reden inmiddels 4 lesauto’s, het aantal taxi’s was enorm gegroeid en ook het rouwvervoer werd groter.

 

Begin zeventiger jaren werden er 4 A-Fords gekocht, antieke auto’s uit 1930. Daarmee was de ontbrekende schakel in totaal vervoer, het trouwvervoer, gesloten. Duizenden bruidsparen zijn in de jaren getrouwd in een antieke auto van “Correct”.

 

In 1980 kon het naastgelegen pand gekocht worden en werd het theorielokaal verhuisd. Een grote theorielokaal was een must. Het was toen helemaal niet ongebruikelijk dat er 30 leerlingen per avond de theoriecursus volgden. 1980 was ook het moment dat de tweede generatie, Hanry en Hermien Monnereau, hun intrede deden. De eenmanszaak werd een BV en de nieuwe zaak werd “Correct” Monnereau BV.

 

Begin 90-tiger jaren kwamen de echter veranderingen in het personenvervoer. Rolstoelbusjes en personenbusjes deden hun intrede bij Correct Monnereau en het eerste deeltaxisysteem, treintaxi, startte in Doetinchem. In 1997 wist Correct Monnereau, samen met 3 collega’s, het contract voor Regiotaxi Gelderland te winnen en daarmee werd de stap gezet van lokaal naar regionaal taxibedrijf.

 

In 2005 overlijdt plotseling Hanry Monnereau en neemt de derde generatie, in de personen van broer en zus, Maurits Monnereau en ilse Monnereau, het stokje over.

 

Correct Monnereau ging zich naast leerlingenvervoer, ziekenvervoer, en regiotaxi ook richten op het zakelijke personenvervoer en liggend personenvervoer, ligtaxi. Maar ook zaken als dagbestedingsvervoer, woon-werk rolstoelgebonden vervoer, regie en routeoptimalisering verzorgden wij. De activiteiten van rouwvervoer werden uitgebreid tot een totaal ontzorger voor uitvaartondernemingen tot en met het exploiteren van uitvaartcentra.

 

Kortom een dynamisch familiebedrijf dat zich in 65 jaar historie ontwikkeld heeft van een klein taxibedrijf met 1 auto tot een landelijke mobiliteitspartner in de breedste zin van het woord maar zonder haar ziel te verliezen.

 

Anno 2023 heeft Correct Monnereau de focus op de uitvaartbranche,   camper- en   busverhuur.