Uitvaartzorg
Rouwvervoer

Home

Uitvaart Dienstverlening

De garage van Correct Monnereau in Doetinchem biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van dit ruim 65 jaar oude familiebedrijf. Er staat een lange rij met glimmende gepoetste hedendaagse rouwwagens (o.a. Mercedes, Cadillac, Rolls Royce, Daimler). Maar er staat ook een prefect gerestaureerde Vauxhall uit 1950 waarmee Herman Monnereau de basis legde voor het bedrijf. Er staan twee crèmekleurige A-Fords waarmee Hermans zoon Hanry Monnereau duizenden bruisparen naar het stadhuis reed. En nu staan er naast de elektrische speelgoedauto van de jonge Tim Monnereau, 100% elektrische overbrengvoertuigen en Tesla rouwauto's aan de stekker op te laden voor hun volgende rit.

 

Auto’s van vier generaties Monnereau onder één dak, Maurits Monnereau vindt het een toepasselijk beeld. En hij raakt er niet over uitgepraat, want de man die samen met zijn zus Ilse leiding geeft aan het familiebedrijf is een verhalenverteller pur sang en gaat op het gebied van uitvaartmobiliteit en dienstverlening in de uitvaartbranche geen uitdaging uit de weg.

 

"100% elektrische rouwauto's waren er enkele jaren terug nog niet in Nederland, dit was voor ons wél het ultieme doel. Samen met collega-ondernemers Straver Mobility, Van der Lans & Busscher en Derks Uitvaartmobiliteit hebben we daarom zelf maar een Tesla rouwauto ontwikkeld en gebouwd. In het verleden hebben we een Fiat 500 omgebouwd voor kinderuitvaarten en ook enkele rouwauto's voor het vervoeren van meerdere personen." Verteld Maurits Monnereau, de derde generatie van het familiebedrijf. "Samen met de collega-bedrijven bezitten we ruim 80% van het bijzonder rouwvervoer in de branche in Nederland. Zo kwamen we op een uitvaartbeurs in Amerca een Hotrod rouwauto tegen, die hebben we direct gekocht en naar Nederland gehaald. Deze is uniek in zijn soort en wordt in heel Nederland ingezet."  

 

Wij zijn al ruim 60 jaar de totaalontzorger voor uitvaartondernemers in de regio. We hebben tevens de beschikking over postmortale teams, welke gespecialiseerd zijn in overledenenverzorging. Dag en nacht staan zij voor u klaar om de beste zorg te leveren voor de nabestaanden. Correct Monnereau biedt een totaalpakket aan diensten. Naast staatsievervoer en overledenenzorg beschikken wij over een groot assortiment uitvaartkisten en hebben we eigen afscheidsruimtes in Zelhem, Duiven, Pannerden en Doetinchem. Wij komen namens de uitvaartondernemer en verzorgen desgewenst vanaf het moment van overlijden tot de nazorg.

 

Onze medewerkers bestaan uit chauffeurs, verzorgers en hospitatlitymedewerkers, vanzelfsprekend ondersteunt door een team aan kantoor- en servicedeskmedewerkers. Persoonlijk contact en betrokkenheid zijn ontzettend belangrijk voor ons. Bewogen, betrokken en respectvol zijn dan ook de kernwaarden van ons familiebedrijf.

 

Kortom, Correct Monnereau kan u op het gebied van overledenenzorg van A tot Z ondersteunen.

Overname deel van Rouwservice Nederland door Correct Monnereau

Verstraaten Staatsie Vervoer (VSV), Correct Monnereau (Monnereau) en Post Mortem (PM), drie vooraanstaande bedrijven in de logistieke dienstverlening rondom het levenseinde, hebben met succes de overname van het landelijk opererende Rouwservice Nederland (RSN) afgerond. Deze belangrijke stap markeert een significante ontwikkeling in de sector en biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor zowel de betrokken bedrijven als hun klanten en medewerkers.

 

Danny van Rosmalen, algemeen directeur van Post Mortem, deelt zijn enthousiasme over deze mijlpaal: "We zijn verheugd dat we deze overname samen met onze partners Verstraaten en Monnereau hebben kunnen realiseren." De drie bedrijven hebben elk specifieke expertise en ervaring in de branche, wat de synergie tussen hen versterkt en de overname tot een succes maakt.

 

Maurits Monnereau, algemeen directeur van Correct Monnereau, benadrukt het belang van deze overname: "Het samenvoegen van twee gelijksoortige bedrijven in hetzelfde werkgebied biedt fantastische kansen. Hiermee verdiepen we onze dienstverlening, vergroten we kansen en mogelijkheden voor onze medewerkers en klanten."

 

Correct Monnereau zal de locaties in het oosten van Nederland,  Deventer, Didam en Hengelo (O), integreren in hun bestaande operaties.

 

De komende maanden zal er hard worden gewerkt aan de integratie van de overgenomen locaties bij de betrokken partijen.